США взаємодіють із союзниками й партнерами щодо витоку секретних файлів - Держдеп

США взаємодіють із союзниками й партнерами щодо витоку секретних файлів - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати взаємодіють на високому рівні із союзними країнами й міжнародними партнерами у питаннях, пов’язаних з витоком у мережу чутливої розвідувальної інформації Міністерства оборони США.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу у Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Представники влади США в усіх міжвідомчих структурах взаємодіють із союзниками й партнерами на високому рівні з цього приводу, щоб запевнити їх у нашій прихильності до збереження розвідданих, а також у відданості нашим партнерським відносинам», - зауважив представник Держдепу.

Він нагадав, що Пентагон звернувся до Міністерства юстиції США, щоб відкрити кримінальне провадження стосовно витоку розвідувальних даних. Крім того, за його словами, у Пентагоні вжили негайних заходів для обмеження доступу до секретних файлів і наразі взаємодіють з іншими відомствами уряду США, пов’язаними з питаннями національної безпеки, для вивчення наслідків витоку інформації.

Читайте також: Україна розірвала угоду з білоруссю про співпрацю в галузі технічного захисту інформації

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня видання The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує витік секретних документів у соцмережі, які стосуються планів США й НАТО щодо запланованого контрнаступу ЗСУ. Тим часом Група розслідувачів Bellingcat провела власне розслідування щодо пошуку першоджерел злитих документів Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-