Японія на два роки продовжила заборону на всю торгівлю з КНДР

Японія на два роки продовжила заборону на всю торгівлю з КНДР

Укрінформ
В Японії ще на два роки продовжили дію запроваджених проти Північної Кореї санкцій, включаючи заборону на всю торгівлю з КНДР, у відповідь на випробування Пхеньяном балістичних ракет.

Про це повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

За словами речника уряду Хірокадзу Мацуно, при ухваленні рішення враховувалася відсутність прогресу в питанні відмови Північної Кореї від ядерної та ракетної програм, а також небажання Пхеньяна співпрацювати з Токіо в розслідуванні викрадень у минулому японських громадян північнокорейськими агентами.

«Ми докладемо всіх зусиль для вирішення відповідних питань, включаючи викрадення, а також ядерну та ракетну програми, у тісній координації з міжнародним співтовариством», - сказав Мацуно.

Токіо ввів санкції проти Пхеньяна й заборонив будь-яку торгівлю з КНДР у 2006 році й відтоді продовжує їхню дію, оскільки північнокорейський режим не відмовляється від розробки ядерної зброї.

Крім того, Японія тривалий час намагається повернути своїх громадян, викрадених північнокорейськими агентами в 1970-х і 1980-х роках, але і в цьому питанні позитивних зрушень немає через позицію КНДР.

Читайте також: У Сеулі заявляють, що КНДР запустила крилаті ракети у бік Японського моря

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда висловив готовність зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином без попередніх умов, але перспектива такої зустрічі також залишається невизначеною.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, Південна Корея і Японія висловили стурбованість зловмисною кібердіяльністю КНДР, спрямованою на незаконне заволодіння коштами для підтримки північнокорейських програм розробки ракетного і ядерного озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-