Британія заблокувала виступ в Радбезі ООН росіянки, яка має ордер на арешт від МКС

Британія заблокувала виступ в Радбезі ООН росіянки, яка має ордер на арешт від МКС

Укрінформ
Велика Британія заблокувала віртуальну участь на засіданні Ради Безпеки ООН уповноваженої з прав дитини рф марії львової-бєлової, яку Міжнародний кримінальний суд оголосив у розшук разом із путіним.

Про це повідомляє в вівторок Reuters, передає Укрінформ.

«Їй не можна надавати платформу ООН для поширення дезінформації. Якщо вона хоче відповісти за свої дії, вона може зробити це в Гаазі», - сказав у цьому зв’язку речник британської місії при ООН у Нью-Йорку.

Читайте також: Головування росії у Радбезі ООН розкриває очі на самозаспокоєння Заходу – Евген Чолій

Засідання Радбезу ООН має відбутися в середу. Воно буде зосереджене на «евакуації дітей із зони конфлікту». російська делегація, яка у квітні головує в Раді Безпеки, заявила у вівторок, що марія львова-бєлова візьме участь віртуально. Для цього всі 15 членів Радбезу мають погодитися на віртуальну участь запрошених спікерів.

Читайте також: Країни Балтії в ООН: росія, якою керує воєнний злочинець, не може головувати в Радбезі

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду (МКС) видала ордери на арешт президента росії путіна, а також громадянки марії львової-бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах - незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з тимчасово окупованої території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-