НАТО завтра привітає Фінляндію як 31-го члена Альянсу - Столтенберг

НАТО завтра привітає Фінляндію як 31-го члена Альянсу - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
Прапор Фінляндії завтра буде офіційно піднятий біля штаб-квартири НАТО.

Про це на пресконференції у Брюсселі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це історична зустріч. Завтра ми привітаємо Фінляндію як 31-го члена НАТО. Це зробить Фінляндію більш захищеною, а наш Альянс – сильнішим. Ми піднімемо прапор Фінляндії вперше, тут, у штаб-квартирі НАТО. Це буде добрий день для безпеки Фінляндії, для безпеки Північного регіону і для усього НАТО», - наголосив Столтенберг.

Він висловив впевненість, що Швеція також невдовзі приєднається до Альянсу, та нагадав, що всі країни-союзниці запросили Фінляндію і Швецію приєднатися до НАТО.

Читайте також: Швеція привітала Фінляндію із завершенням процедури ратифікації вступу до НАТО

За його словами, принципове рішення щодо цього союзники вже ухвалили, наразі питання у завершенні процесу входження та завершенні ратифікації протоколу про входження Швеції всіма союзниками.

Як повідомлялося, парламенти Туреччини та Угорщини ухвалили рішення на підтримку членства Фінляндії в НАТО. Водночас входження до Альянсу Швеції все ще викликає певні заперечення з боку Туреччини через розбіжності в підходах до заходів з боротьби проти тероризму.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-