Парламент Туреччини схвалив вступ Фінляндії до НАТО

Парламент Туреччини схвалив вступ Фінляндії до НАТО

Укрінформ
Законопроєкт про схвалення протоколу вступу Фінляндії в НАТО був прийнятий Генеральною асамблеєю Великих національних зборів (парламенту) Туреччини.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини обговорила пропозицію про затвердження протоколу про вступ Фінляндії до НАТО. Пропозицію, винесену на голосування депутатами, прийнято”, - повідомляє телеканал.

Читайте також: У МЗС Франції сподіваються, що Фінляндія та Швеція незабаром стануть членами НАТО

Зазначається, що таким чином у парламенті Туреччини зроблено крок до вступу країни в НАТО. Раніше Фінляндію прийняли 29 країн-членів НАТО.

Зі схваленням Туреччини її членство стане можливим. Прийнятий Генеральною Асамблеєю текст буде надіслано на затвердження президенту Ердогану.

Читайте також: Столтенберг не вважає проблемою, якщо Фінляндія і Швеція не одночасно вступлять до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав на спільній з президентом Фінляндії Саулі Нійністе пресконференції в Анкарі, що Туреччина розпочинає процес ратифікації парламентом заявки про вступ Фінляндії до НАТО.

Читайте також: Швеція сподівається отримати згоду на членство в НАТО після виборів у Туреччині

Парламент Угорщини в понеділок, 27 березня, ратифікував заявку Фінляндії щодо вступу в Північноатлантичний Альянс (НАТО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-