Кабмін ініціює припинення прикордонної співпраці з росією та білоруссю

Кабмін ініціює припинення прикордонної співпраці з росією та білоруссю

Укрінформ
Кабінет Міністрів розробив та погодив проєкт указу Президента про припинення прикордонного співробітництва України з росією та білоруссю.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

Проєктом документа пропонується припинити чинність угоди між Україною і російською федерацією про співпрацю і взаємодію з прикордонних питань та вихід нашої держави з Меморандуму про співробітництво в охороні державних кордонів республіки білорусь, російської федерації та України.

«Прийняття такого указу дозволить українській стороні виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для припинення дії вказаної угоди та меморандуму», - зазначив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Читайте також: Зеленський перевірив готовність прикордонних підрозділів на Сумщині

За його словами, процес відбувається відповідно до положень Віденської конвенції про право міжнародних договорів та Закону «Про міжнародні договори України». Це зумовлено докорінною зміною обставин і систематичним невиконанням росією та білоруссю своїх міжнародних зобов’язань у відносинах з Україною.

Згідно з регламентом Кабміну, схвалений урядом та завізований Прем’єр-міністром проєкт акта Президента подається на розгляд глави держави разом із супровідними документами.

Укази Президента набирають чинності через десять днів з дня офіційного оприлюднення, якщо інше не передбачено самими актами.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-