Галущенко закликає світ до санкцій проти атомного сектора рф: Слід бодай розпочати

Галущенко закликає світ до санкцій проти атомного сектора рф: Слід бодай розпочати

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто запровадити санкції проти атомного сектора рф, що продовжує заробляти кошти, які йдуть на фінансування війни проти України.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю Bloomberg заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

“Важливо мати санкції проти атомного сектора рф. Ми розуміємо пов’язані із цим складнощі, але слід бодай розпочати запроваджувати санкції проти цієї галузі”, - зазначив Галущенко.

Він також наголосив на доцільності посилення уже запроваджених санкцій проти росії, аби позбавити кремль можливості обходити їх.

“Важливість санкцій полягає не у самому факті їх наявності - санкції мусять бути ефективними. Якщо санкції дозволяють росіянам заробляти, то ці гроші вони використовують на виробництво зброї, з якої вбивають більше українців. Треба визнати існування цього очевидного кола. Тож наше завдання - не дати їм уникати санкцій”, - сказав міністр.

Читайте також: В Україні вироблятимуть ядерне паливо, яке замінить російське на ринку ЄС - Галущенко

Окрім того, Галущенко прокоментував можливе зниження стелі цін на російську нафту. За його словами, 30 доларів за барель є справедливою ціною.

Як повідомляв Укрінформ, Герман Галущенко перебуває з офіційним візитом у Брюсселі, де зустрічається із керівництвом Євросоюзу.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-