Держенергоефективності та GIZ співпрацюватимуть у відновленні України

Держенергоефективності та GIZ співпрацюватимуть у відновленні України

Укрінформ
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та GIZ домовилися про активізацію спільної роботи у сфері енергоефективності у контексті відновлення країни.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на зустрічі голови Держенергоефективності Ганни Замазєєвої з керівником проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» Імою Хреновою-Шимкіною, повідомляє агентство у Фейсбуці.

«Особливо важлива робота з органами місцевого самоврядування всіх рівнів. Впровадження заходів з енергоефективності може стати одним із важелів децентралізації. Оскільки сильно постраждала регіональна економіка, податкоспроможність територіальних громад наразі сильно впала. Тож заощадження, які громади отримують завдяки енергоефективним проєктам, можуть бути спрямовані на їхній розвиток», - сказала Замазєєва.

Фото: Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України

Водночас Хренова-Шимкіна переконана, що енергоефективність - це основа для зеленого відновлення України. Потрібно не просто відбудовувати, а мати новий концепт розвитку країни на базі заходів з енергоефективності та декарбонізації.

Очільниця проєкту також зазначила, що уже є напрацювання за основними напрямами роботи: сприяння розробці законодавства про енергоефективність, підтримка громад та підприємств, а також підготовка та підвищення кваліфікації фахівців у цій сфері.

«Адаптоване до європейських вимог законодавство, ефективна система енергоменеджменту, модернізація будівель та енергоефективне будівництво, висока конкурентоспроможність промислових підприємств – усе це та багато іншого мають бути складовими сталого майбутнього країни», – додали в Держенергоефективності.

Читайте також: ПРООН допоможе підвищити рівень енергоефективності у громадах

Як повідомлялося, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження вже готується розробити низку підзаконних нормативно-правових актів для реалізації закону про розвиток в Україні високоефективної когенерації.

GIZ — німецький фонд міжнародного співробітництва. Організація працює в Україні з 1993 року. Від початку війни компанія спрямувала роботу на створення тимчасового житла для українців, які втратили домівки, забезпечення людей електроенергією та ліками, а також відбудову країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-