У Криму склали адмінпротокол щодо активіста Османова за пост у соцмережі

У Криму склали адмінпротокол щодо активіста Османова за пост у соцмережі

Укрінформ
Стосовно кримськотатарського активіста, громадянського журналіста Ролана Османова, російські силовики під час затримання склали адмінпротокол «за неповагу до російської влади». Приводом для цього став пост у соцмережі.

Про це Османов повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зазначив, що обшук, із яким російські силовики вдерлися до нього в дім 15 березня, проходив у вкрай грубій формі. Під час обшуку у його 73-річної матері піднявся тиск, вона втратила свідомість.

«Після обшуку мене відвезли у будівлю фсб, де взяли пояснювальну про мою причетність чи непричетність до підриву залізниці в Бахчисараї. Я пройшов перевірку на поліграфі. Після цього мене відвезли до центру протидії екстремізму, де на мене склали протокол "за публічні висловлювання і неповагу до влади рф". Причиною для цього став мій пост, де я написав: «Жоден цар не вартий того, щоб за нього вбивати чи помирати, царі йдуть, а ми лишаємося», - розповів Османов.

Читайте також: Заступник постпреда в Криму: росія запускає більше потягів до півострова, ймовірно для евакуації

Він додав, що чекає на сповіщення «суду», де розглядатимуть його «справу».

Як повідомляв Укрінформ, до будинку Османова 15 березня прийшли з обшуком російські силовики, його утримували у будівлі фсб у Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-