Китай відмовився збільшити закупівлю газу з росії - Bloomberg

Китай відмовився збільшити закупівлю газу з росії - Bloomberg

Укрінформ
Очільник влади КНР Сі Цзіньпін використав свій візит до москви, щоб підтвердити підтримку рф у протистоянні із США. Але китайський лідер утримався від того, щоб запропонувати путіну те, на що він так довго чекав - зобов'язання купувати значно більші обсяги російського газу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агенцію Bloomberg.

Як зазначається, візит китайського лідера, його перший візит до росії після того, як путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну трохи понад рік тому, ознаменував політичну перемогу для обох керівників держав.

Читайте також: путін навряд чи зміг забезпечити партнерство з Китаєм, на яке він сподівався – ISW

Керівник КНР побачив можливість дати відсіч США та зміцнити власний імідж світового лідера після того, як допоміг укласти угоду між Саудівською Аравією та Іраном, тоді як путін хоче показати, що він користується підтримкою одного з найвпливовіших світових лідерів, навіть попри те, що США та їхні союзники намагаються ізолювати його.

Втім, відсутність прогресу (за підсумками візиту - ред.) щодо конкретних енергетичних угод - або інших галузей економічного співробітництва - свідчить про деяку нерішучість Китаю щодо надто великого зближення з росією. Пекін прагне уникнути суворіших економічних санкцій, що можуть завдати збитків економіці КНР, а також зберегти москву як партнера, що може дати відсіч США та їхнім союзникам.

Читайте також: Війна рф проти України: Білий дім спростував заяву Сі про «неупередженість» Китаю

Як повідомлялося, 20 березня очільник КНР Сі Цзіньпін прибув до росії з триденним візитом. Відбулися його переговори з путіним, з прем’єр-міністром рф Михайлом Мішустіним, а також переговори у «розширеному складі».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-