На Дніпропетровщині розслідують, чи катували пацієнтів у психіатричному закладі

На Дніпропетровщині розслідують, чи катували пацієнтів у психіатричному закладі

Укрінформ
У Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування, під час якого буде надано правову кваліфікацію діям медичного персоналу одного з психіатричних закладів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Як зазначив омбудсмен, у лютому 2023 року він отримав інформацію про неналежні умови тримання пацієнтів, нелюдське поводження з ними з боку медичного персоналу та можливі протиправні дії окремих працівників в одному з психіатричних закладів Дніпропетровської області.

«Ініціював перевірку, за результатами якої Камʼянською окружною прокуратурою Дніпропетровської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування)», - наголосив Лубінець.

Наразі здійснюється досудове розслідування, під час якого буде встановлено всі обставини та надано правову кваліфікацію діям медичного персоналу закладу.

Читайте також: Дніпропетровській психіатричній лікарні незаконно утримували військового – омбудсмен

В Офісі омбудсмена нагадали, що в разі порушення прав громадяни можуть звернутися до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: hotline@ombudsman.gov.ua; на гарячу лінію: 0800501720; за телефоном: 044 299 74 08.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Офісу омбудсмена виявили порушення умов проживання у місці для проживання внутрішньо переміщених осіб у Мукачевому на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-