Зеленський: Щодня наближаємо створення спецтрибуналу для росії

Зеленський: Щодня наближаємо створення спецтрибуналу для росії

Укрінформ
Коло партнерів України, які готові працювати разом, щоб притягнути росію до відповідальності за агресію , розширюється і робить перспективу покарання все більш реалістичною.

Як передає Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

“Коло партнерів, які готові працювати разом, щоб покарати росію за агресію, неминуче розширюється і робить перспективу покарання все більш реалістичною. Недостатньо притягти до відповідальності тих, хто винен у злочинах, породжених агресією, потрібне також покарання цілком справедливе і законне за сам первісний злочин, який породив усі інші злочини цієї війни. Саме це забезпечить спеціальний трибунал. Щодня ми наближаємо його створення”, - сказав він.

Глава держави поінформував, що сьогодні це питання, а також спільна робота України з Міжнародним кримінальним судом обговорювалися в Лондоні під час конференції міністрів юстиції європейських країн.

“Я звернувся до учасників конференції та закликав їх підтримати всі елементи міжнародних зусиль, щоб агресор був точно покараний”, - наголосив Президент.

Читайте також: Видача МКС ордера на арешт путіна не має зупиняти домовленості про трибунал - правозахисники

Окрім того, Зеленський поінформував, що провів сьогодні розмови з канцлером Австрії Карлом Негаммером та прем'єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром. Він подякував Австрії та Ірландії за приєднання до групи, яка готує створення спецтрибуналу щодо агресії росії проти України.

Як повідомлялося, у вересні 2022 року Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з Андрієм Єрмаком, яка опрацьовуватиме питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України.

Читайте також: путін може опинитися на лаві підсудних й у МКС, і в міжнародному трибуналі - Мережко

 Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-