шойгу нагородив льотчиків Су-27, які брали участь в інциденті з дроном Reaper

шойгу нагородив льотчиків Су-27, які брали участь в інциденті з дроном Reaper

Укрінформ
Міністр оборони росії сергій шойгу представив до держнагород льотчиків Су-27, які брали участь в інциденті з американським дроном MQ-9 Reaper.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал міноборони рф.

російське відомство назвало дії російських льотчиків запобіганням «порушенню американським безпілотним літальним апаратом MQ-9 меж району тимчасового режиму використання повітряного простору, встановленого з метою проведення "спеціальної військової операції"».

міноборони рф заявляє, що ніби льотчики Су-27 «з безпілотним літальним апаратом у контакт не вступали». А падіння MQ-9 Reaper пояснюють тим, що «внаслідок різкого маневрування… безпілотний літальний апарат MQ-9 перейшов у некерований політ із втратою висоти та зіткнувся з водною поверхнею».

Читайте також: США припускають, що росія могла дістати з моря дрібні уламки збитого дрона

Як повідомлялося, за даними американської розвідки, найвище керівництво росії схвалило дії російських військових винищувачів Су-27 проти американського військового безпілотника MQ-9 Reaper над Чорним морем. У результаті цих дій американський БПЛА був пошкоджений та впав у Чорне море.

Читайте також: Білий дім назвав інцидент над Чорним морем проявом свідомої агресії з боку рф

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не можуть стверджувати, чи прагнув російський пілот під час інциденту над Чорним морем здійснити зіткнення з американським безпілотником MQ-9, однак вважають дії російських Су-27 агресивними й свідомими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-