Штати в ООН прокоментували ініціативу росії скликати Радбез через «русофобію»

Штати в ООН прокоментували ініціативу росії скликати Радбез через «русофобію»

Укрінформ
російська влада створила «цілий парад» абсурдних пояснень своєї війни проти України, однак це жодним чином не скасовує фактів її воєнних злочинів та злочинів проти людства, а також спроб стерти державу-члена ООН з міжнародної мапи світу.

З такою заявою виступив у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку представник делегації США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«За останній рік світ пережив цілий парад виправдань росії та абсурдних пояснень її війни проти України. Ми чули заяви рф, що вона - не агресорка, що намагається «зупинити геноцид» на сході України, що вона має «денацифікувати» українську владу, і що вона повинна боротися з наркоманами й сатаністами», - нагадав американський дипломат.

Читайте також: росія скликає Радбез ООН: говоритимуть про «русофобію», яка нібито заважає припинити війну

Таким чином він відповів на ініціативу рф скликати позачергове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення «русофобії як чинника, що перешкоджає пошуку довгострокових і стійких рішень української кризи». Він підкреслив, що це - не перший і, очевидно, не останній випадок, коли російська делегація зловживає повноваженнями постійного члена Радбезу ООН, щоби поширити наративи власної пропаганди.

Представник США наголосив, що яким би запаморочним не було б нове виправдання москви, «воно не може приховати того факту, що росія не є жертвою, якою вона себе виставляє». Докази цього можна побачити в Бахмуті, Харкові, Маріуполі, Бучі та багатьох інших містах України, додав він.

«Якщо російська делегація серйозно налаштована висвітлювати найжахливіші та найогидніші аспекти свого жорстокого вторгнення в суверенну державу-члена ООН, вона мала б скликати зустріч для обговорення багатьох своїх воєнних злочинів, злочинів проти людства та інших зловживань, скоєних її військовими»,- підкреслив представник США.

Читайте також: Кислиця: москва засмічує Радбез ООН наративами, як поганим холестерином

Він наголосив, що кожне виправдання кремля має на меті приховати його справжню мету, а саме «стерти з карти суверенну незалежну державу Україну та в насильницький спосіб підкорити її народ». У цьому зв’язку він підкреслив, що оборона українцями власної країни є належною та необхідною реакцією на жорстоке вторгнення рф.

Крім того, представник американської делегації підтвердив, що Сполучені Штати стоятимуть з Україною стільки, скільки знадобиться.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні росія головуватиме в РБ ООН. За словами постійного представника України при ООН Сергія Кислиці, країна, яка здійснює воєнні злочини та бомбить мирні міста, не може виконувати роль голови у Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-