В Італії російського шпигуна засудили до 30 років ув'язнення

В Італії російського шпигуна засудили до 30 років ув'язнення

Укрінформ
Італійський суд визнав винним офіцера ВМС Вальтера Біота, і призначив його покарання у вигляді 30 років ув'язнення за шпигунство на користь росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

58-річний капітан фрегата і батько чотирьох дітей Вальтер Біот визнаний винним Військовим судом у продажі секретних документів співробітнику російського посольства в Римі в обмін на гроші у березні 2021 року.

Військова прокуратура в Римі попросила, щоб Біот отримав довічне позбавлення волі, проте судді виявили пом'якшувальні обставини у справі.

У суді прокурори представили фотографії, на яких видно, як Біот використовує свій мобільний телефон, щоб сфотографувати низку документів і екран комп'ютера.

«Деякі з 19 документів, сфотографованих Біотом, мали секретність високого рівня для НАТО, а один мав гриф «цілком секретно» », — поінформував прокурор.

Читайте також: У Польщі судять росіянина і білоруса за шпигунство на користь рф

Як повідомляв Укрінформ, у рамках справи про шпигунство зовнішньополітичне відомство Італії висловило протест російському послу, а також прийняло рішення про видворення з країни двох російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-