Вірмени та азербайджанці обмінялися вогнем у Нагірному Карабаху: п’ятеро загиблих

Вірмени та азербайджанці обмінялися вогнем у Нагірному Карабаху: п’ятеро загиблих

Укрінформ
Унаслідок перестрілки між вірменами та азербайджанськими військовими у Нагірному Карабаху, в результаті чого загинули п’ятеро осіб.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Азербайджанські військові та етнічні вірмени обмінялися вогнем в неділю в спірному регіоні Азербайджану Нагірний Карабах, унаслідок чого загинуло щонайменше п’ятеро осіб”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Лідери Азербайджану та Вірменії провели зустріч у Мюнхені

Зазначається, що за даними міноборони Азербайджану, під час перестрілки загинули двоє військових після того, як вони зупинили конвой, в якому закритою дорогою транспортували зброю.

Водночас у МЗС Вірменії розповіли, що під час зіткнення загинули троє посадовці міністерства внутрішніх справ Карабаху.

“У відомстві зазначили, що конвой перевозив документи та службовий пістолет, та назвали “абсурдними” обвинуваченням Азербайджану про транспортування зброї”, - зауважує Reuters.

Читайте також: кремль хоче відправляти своїх «миротворців» на війну в Україну - Генштаб ЗСУ

Як відомо, Вірменія захопила Нагірний Карабах під час війни на початку 1990-их й відтоді окуповує регіон. Азербайджан повернув під свій контроль значну територію Нагірного Карабаху під час шеститижневого конфлікту у 2020-му році, в результаті якого було досягнуто перемир’я та розгорнуто російських миротворців, які перебувають тут досі.

Читайте також: Міжнародний суд ООН зобов’язав Азербайджан розблокувати Лачинський коридор

Президент Азербайджану Ільхам Алієв та Вірменії Нікол Пашинян вже кілька разів зустрічалися, намагаючись вирішити конфлікт, але періодичні спалахи насильства заважають зусиллям зі встановлення миру.

Фото: facebook.com/ArtsakhInformation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-