У росії затримали мешканця Хабаровського краю «за співпрацю з українською розвідкою»

У росії затримали мешканця Хабаровського краю «за співпрацю з українською розвідкою»

Укрінформ
російська фсб затримала мешканця Комсомольська-на-Амурі Хабаровського краю рф за підозрою у «державній зраді» через нібито співпрацю з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

За версією російської спецслужби, затриманий зв'язався через інтернет з представником ГУР МОУ з метою передачі відомостей про військові об'єкти міноборони рф на території Хабаровського краю, «які можуть бути використані для проведення диверсійно-терористичних актів, ударів високоточною зброєю і безпілотними літальними апаратами в районах завантаження, утримання та шляхах прямування військової техніки».

Порушено кримінальну справу за ст. 275 (Державна зрада) КК росії. За цією статтею затриманому загрожує покарання до 20 років позбавлення волі.

Читайте також: В окупованому Криму російські силовики вбили фігуранта справи «Хізб ут-Тахрір» - правозахисники

Як повідомлялося, 27 лютого фсб затримала в Севастополі двох чоловіків за підозрою у співпраці зі Службою безпеки України як «навідників».

За даними російських правозахисників, у 2022 році за підозрою у держзраді в росії було затримано щонайменше 20 осіб, за цією статтею винесено вже більше 11 вироків. Справи про держзраду в рф засекречені та розглядаються у закритому режимі. Часто про факт такої справи стає відомо лише після винесення вироку.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-