путін підписав закон про «призупинення» участі рф у ядерному договорі зі США

путін підписав закон про «призупинення» участі рф у ядерному договорі зі США

Укрінформ
Президент росії володимир путін у вівторок підписав закон про "призупинення" участі москви у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал правової інформації рф.

«Призупинити дію Договору між Російською Федерацією і Сполученими Штатами із заходів щодо подальшого скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь, підписаного в місті Празі 8 квітня 2010 року», – йдеться в документі.

Цей договір, який також називають СНО-3 або New START, не містить положень про "призупинення" його дії, там є лише пункт про можливий вихід з документа однієї зі сторін, якщо вона "вирішить, що надзвичайні події, пов’язані з предметом договору, ускладнили реалізацію її переважаючих інтересів". Донедавна американська сторона вважала, що рішення москви не набуло чинності, оскільки свої зобов'язання за договором вона здебільшого продовжувала виконувати.

Читайте також: Байден не вважає, що росія готова застосувати ядерну зброю після відмови від СНО-ІІІ

Як повідомлялося, після відповідної заяви російського президента парламент росії на засіданні 22 лютого проголосував за закон, що припиняє участь рф у Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав росію переглянути рішення про призупинення участі у договорі про СНО. Президент США Джо Байден назвав його "великою помилкою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-