Китай очікують серйозні наслідки у разі надання військової допомоги рф - Білий дім

Китай очікують серйозні наслідки у разі надання військової допомоги рф - Білий дім

Укрінформ
США дали зрозуміти Китаю, що у разі надання росії військової допомоги для ведення війни проти України Пекін стикнеться з серйозними наслідками.

Про це заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«На наш погляд, ця війна створює реальні ускладнення для Пекіна. І йому доведеться ухвалювати власні рішення щодо того, як діяти далі, чи надавати військову допомогу (рф - ред.). Але якщо він піде цим шляхом, то це буде коштувати Китаю реальних витрат. І я думаю, що китайські лідери зважують на це, приймаючи свої рішення», - сказав Салліван.

За його словами, у дипломатичних розмовах із Китаєм США «не просто висловлюють прямі погрози»: «Ми просто викладаємо і ставки, і наслідки, і те, як будуть розвиватися події. І робимо це чітко і конкретно за зачиненими дверима».

Водночас в інтерв`ю телеканалу АВС News Салліван заявив, що Пекін наразі не ухвалив рішень про надання летальної допомоги рф, але й не зняв таку можливість з розгляду.

США мають розвіддані, що китайський уряд розглядає можливість надання росії безпілотників та боєприпасів для використання у війні в Україні.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну росія неодноразово запитувала у Китаю безпілотники та боєприпаси, повідомили американським ЗМІ обізнані джерела. За їхніми словами, китайське керівництво протягом останніх кількох місяців активно обговорювало, чи надавати таку допомогу.

Читайте також: лукашенко збирається зустрітися із Сі Цзіньпіном, аби допомогти рф та Китаю обійти санкції - ISW

Як повідомлялося, 24 лютого у Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що КНР дотримується “відповідального підходу” до військового експорту і не продає зброю в зони конфлікту.

Німецьке видання Der Spiegel повідомляло, що росія, ймовірно, веде переговори з китайським виробником безпілотників Xi’an Bingo Intelligent Aviation Technology щодо купівлі 100 дронів-камікадзе ZT-180.

Читайте також: Макрон поїде до Китаю - переконуватиме не постачати зброю росії

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не має фактів надання Китаєм летальної зброї російській федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-