путін скасував свій указ 2012 року про помірний зовнішньополітичний курс рф

путін скасував свій указ 2012 року про помірний зовнішньополітичний курс рф

Укрінформ
президент рф володимир путін підписав указ про скасування одного з його «травневих указів» 2012 року - «Про заходи щодо реалізації зовнішньополітичного курсу рф». Рішення набуло чинності з 21 лютого 2023 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Офіційний інтернет-портал правової інформації рф.

Таким рішенням путін скасував низку доручень, які він дав МЗС та іншим органам влади РФ у 2012 році. Зокрема, указ 11-річної давності передбачав «послідовну реалізацію» Договору із США про обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО).

Раніше 21 лютого під час послання до федеральних зборів володимир путін оголосив, що росія призупинить участь у цьому договорі). Також курс, декларований у скасованому указі, припускав, що росія зблизиться з ЄС та США, поважатиме суверенітет Молдови, територіальну цілісність усіх країн.

Читайте також: Мелоні - в Ірпені: Промова путіна була пропагандою, яку ми вже знаємо

Як звернули увагу ЗМІ, новий указ скасовує й інші положення зовнішньополітичного курсу росії, визначеного у 2012 році. Серед них: створення сприятливих зовнішніх умов для довгострокового розвитку; тверде відстоювання основоположних принципів Статуту ООН, які вимагають розвивати дружні відносини між державами на основі рівноправності, поваги до їх суверенітету та територіальної цілісності; у відносинах з Євросоюзом просувати створення єдиного економічного та людського простору від Атлантичного до Тихого океану тощо.

Читайте також: путін обіцяє «далі відсувати загрозу» від кордонів рф у разі поставок далекобійної зброї Україні

Сьогодні путін оголосив 18-те за рахунком послання федеральним зборам рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-