Держдеп радить американським компаніям негайно залишити росію

Держдеп радить американським компаніям негайно залишити росію

Укрінформ
Держдепартамент радить американським компаніям і бізнесменам та всім громадянам США, які перебувають у росії, негайно залишити цю країну - щоб не зазнавати «невиправданого ризику».

З такою заявою виступив на брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, ми заохочуємо, щоб американці, бізнесмени, які працюють у компаніях США, транснаціональних корпораціях чи конгломератах, не залишалися в росії, тому що ці люди піддаються невиправданому ризику», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

За його словами, американському бізнесу, який продовжує працювати в росії, доведеться приймати власні рішення в умовах цілого списку ризиків – від юридичних обмежень, санкцій, економічної життєздатності до впливу на власну репутацію.

Читайте також: Посольство США у москві закликає американців терміново залишити росію

«Це не наше рішення, яке ми можемо прийняти за ці компанії, це рішення, які компаніям доведеться приймати самостійно», - сказав Прайс.

Він нагадав, що після вторгнення рф в Україну російський ринок залишило близько тисячі американських компаній.

«Вони зробили це не тому, що уряд США заборонив їм працювати в росії. Вони зробили це на основі власних розрахунків», - зауважив речник Держдепу.

Читайте також: Франція закликає своїх громадян якомога швидше залишити білорусь

У деяких випадках, додав він, російський уряд ще й прискорив ці процеси погрозами конфіскувати активи іноземних компаній та посилити на них судовий тиск.

Як повідомлялося, Державний департамент США неодноразово закликав американських громадян утриматися від подорожей та ділових поїздок до росії, а тим, хто там залишився – негайно виїхати з цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-