Лінкявічюс: Угорщині доведеться визначитися - бути без європейських грошей чи енергоносіїв рф

Лінкявічюс: Угорщині доведеться визначитися - бути без європейських грошей чи енергоносіїв рф

Укрінформ
Угорщина своєю поведінкою наразі протиставляє себе ЄС і НАТО, але їй все одно доведеться визначитися, як жити - без європейських грошей чи російських енергоносіїв.

Таку думку висловив колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в інтерв’ю «Радіо NV», передає Укрінформ.

За словами дипломата, на жаль, реальність така, що Угорщина наразі має окремий від ЄС і НАТО порядок денний.

«Наразі важко спрогнозувати, як далеко все зайде , але це виглядає дуже неприємно. Однак все одно настане такий момент, коли Угорщині треба буде визначитися, як жити – або без європейських грошей, або без російського газу чи нафти», - сказав Лінкявічюс.

У цьому контексті колишній міністр зауважив, що в ЄС накопичуються питання до Угорщини стосовно верховенства права і свободі слова, тож виділення європейських коштів цій країні під питанням.

Читайте також: російський ядерний блеф абсолютно безпідставний - Лінкявічюс

«Їх не так легко буде отримати, бо умов стає не менше, а навіть більше. Тож Угорщині в майбутньому легко не буде, і все одно треба буде визначитися, на якому боці вона перебуває», - акцентував дипломат.

Коментуючи візит глави МЗС Угорщини до мінська, Лінкявічюс зазначив, що це – лише один з багатьох прикладів «дивної» поведінки цієї країни останнім часом.

«Не знаю, про що можна розмовляти у мінську, який, до того ж, по суті, нічого не вирішує, у тому числі у контексті війни, яку росія веде проти України. Але сам факт викликає розчарування», - констатував він.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто прибув сьогодні із візитом до мінська, де планує обговорити «мир в Україні».

Як заявили в мзс білорусі, у програмі візиту заплановано низку заходів, у тому числі переговори з главою білоруського зовнішньополітичного відомства Сергієм Алейником та міністром економіки Олександром Черв'яковим.

Читайте також: Зволікання з наданням Україні зброї лише заохочує путіна продовжувати війну – Лінкявічюс

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня МЗС України викликало посла Угорщини через зневажливе висловлювання прем’єр-міністра країни Віктора Орбана. Тоді під час зустрічі з журналістами Орбан порівняв Україну із «Афганістаном» і назвав її «нічийною землею».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-