У Білому домі заперечили використання повітряних куль для спостереження за Китаєм

У Білому домі заперечили використання повітряних куль для спостереження за Китаєм

Укрінформ
Речниця Ради національної безпеки США Білого дому Адрієн Ватсон назвала неправдивим твердження офіційного Пекіна про використання повітряних аеростатів Вашингтоном для спостереження за Китаєм.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Твіттері.

“Будь-яке твердження про те, що уряд США використовує повітряні кулі для спостереження над КНР, є неправдою. Саме Китай має програму для збору розвідувальних даних на висотних аеростатах спостереження, яку він використовує, порушуючи суверенітет США та понад 40 країн на п'яти континентах”, - написала Ватсон.

Речниця зазначила, що Китай неодноразово стверджував, що повітряна куля спостереження, яку він відправив до США, була метеорологічною, і не надав жодних достовірних пояснень його появи в нашому повітряному просторі та повітряному просторі інших країн”, - заявила Ватсон.

Читайте також: Китайський корабель націлив лазер «військового класу» на судно берегової охорони Філіппін

Як повідомляв Укрінформ, речник МЗС Китаю Ван Веньбін заявив, що американські кулі з 2022 року понад десять разів порушували авіапростір країни.

Читайте також: Китайська повітряна куля могла перехоплювати деякі види електронних повідомлень - NYT

Раніше США наклали санкції на Китай через збитий раніше у небі на Штатами розвідувальний зонд. У результаті накладених обмежень шістьом китайським юрособам, причетним до розробки і запуску розвідувальної повітряної кулі, заборонено придбання американських технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-