путін їздить переважно броньованим спецпоїздом

путін їздить переважно броньованим спецпоїздом

Укрінформ
Президент росії володимир путін все частіше подорожує не літаками, а спеціальним броньованим поїздом, який коштує понад мільярд рублів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в розслідуванні центру "Досьє", також виставленому в Ютуб-каналі «Ходорковский LIVE». 

Спецпоїзд побудували ще у 2015 році, проте регулярно путін почав ним користуватися у другій половині 2021 року, коли російська армія розпочала підготовку до повномасштабного вторгнення в Україну. "Досьє" посилається на неназваного на ім'я знайомого путіна і джерело, близьке до Адміністрації президента.

«Виїзд поїзда може бути спонтанним, неанонсованим. Після початку війни, у лютому-березні, він (путін - ред.) став дуже активно користуватися поїздом, особливо щоб дістатися своєї резиденції на Валдаї», — зазначив співрозмовник.

Стверджується, що поїзд використовується зокрема з міркувань секретності, оскільки пересування президентського літака можна відстежити за допомогою онлайн-сервісів, а для поїздів такого сервісу немає.

Фото поїзда зовні ніколи не публікувалося, як і фото путіна у поїзді. Спецпоїзд глави держави візуально майже не відрізнятиметься від інших поїздів російської залізниці, однак у нього все ж таки є низка характерних особливостей. У розслідуванні "Досьє" публікуються фотографії поїзда, яким, ймовірно, користується президент. На вагонах зображено емблему компанії "Гранд Сервіс Експрес". Ця фірма, як стверджується, пов'язана з близьким до путіна олігархом Юрієм Ковальчуком.

Читайте також: путін влаштує мітинг-концерт до річниці вторгнення рф в Україну - масовку набирають за 500 рублів

Серед особливостей поїзда те, що президентські вагони броньовані, а розклад поїздів "коригують під путіна, щоб його потяг міг слідувати з максимальною швидкістю і без зупинок". У спецпоїзд обов'язково входять вагон для президента зі спальнею та робочим кабінетом для нарад, вагон для супроводжуючих та вагон для спецзв'язку. Від звичайних поїздів його можна відрізнити по антенах спецзв'язку. Також, як стверджується, спецпоїзд тягнуть одразу три локомотиви.

Читайте також: Макрон не виключає, що може позбавити путіна ордена Почесного легіону

Спеціальним броньованим поїздом у своїх поїздках до Китаю та росії користувався керівник КНДР Кім Чен Ин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-