ЄС мобілізував додаткову  допомогу для постраждалих від землетрусу в Туреччині та Сирії

ЄС мобілізував додаткову допомогу для постраждалих від землетрусу в Туреччині та Сирії

Укрінформ
ЄС мобілізував додаткову допомогу для населення районів Туреччини й Сирії, що постраждали від руйнівного землетрусу минулого тижня. 

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Єврокомісії

«ЄС продовжує доставляти надзвичайну допомогу всіма можливими шляхами  для обох країн. Для допомоги Сирії задіяний Європейський центр з гуманітарного реагування. Запаси ЄС у в Італії та в Дубаї були мобілізовані для організації надзвичайного постачання, включаючи зимові намети, обігрівачі, ковдри, воду, санітарні засоби та засоби гігієни, кухонні набори тощо. Ця допомога доставлятиметься також в райони, що перебувають під урядовим контролем, за допомогою Міжнародного Комітету червоного хреста та червоного півмісяця», - йдеться у повідомленні.

Гуманітарну допомогу для Сирії через Механізм цивільного захисту ЄС  надають 10 країн ЄС, включаючи Австрію, Болгарію, Кіпр, Фінляндію, Німеччину, Грецію, Італію, Румунію, Словенію  та Норвегію. Два офіцера зв’язку від ЄС будуть задіяні у Бейруті для координації цієї допомоги для Сирії. 

Читайте також: Німеччина видасть візи постраждалим від землетрусу в Туреччині за однієї умови

Учора Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорила першочергові потреби Туреччини у подолання наслідків лиха з Президентом країни Реджепом Ердоганом. У допомозі для Туреччини через Механізм цивільного захисту ЄС беруть участь 21 країна ЄС та три країни-партнери, які надіслали в зону лиха 38 рятувальних команд. У пошуково-рятувальних операціях беруть участь 1652 європейські рятівники, задіяні 105 пошукових собак. 

Як повідомляв Укрінформ, кількість жертв унаслідок землетрусів 6 лютого досягла щонайменше 36 257 осіб. Країни ЄС продовжують надавати першочергову допомогу постраждалим від стихії районам Туреччини та Сирії. 

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-