Німеччина видасть візи постраждалим від землетрусу в Туреччині за однієї умови

Німеччина видасть візи постраждалим від землетрусу в Туреччині за однієї умови

Укрінформ
Німецький уряд планує видати візи постраждалим від землетрусу в Туреччині, якщо вони мають родичів у Німеччині.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BILD.

“Німецьке Міністерство внутрішніх справ домовилося з Міністерством закордонних справ про видачу віз постраждалим від землетрусу в Туреччині та Сирії. Щоправда, йдеться лише про тих, у кого члени сім'ї чи близькі родичі постійно мешкають у Німеччині”, - йдеться у повідомленні.

У розмові з кореспондентом BILD міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер сказала, що йдеться про допомогу нужденним.

“Йдеться про допомогу нужденним. Ми хочемо зробити так, щоб турецькі чи сирійські сім'ї в Німеччині могли без тяганини привезти до себе близьких родичів із регіону лиха, щоб тут вони знайшли притулок і отримали медичну допомогу”, — сказала вона.

Читайте також: На кордоні Туреччини з Вірменією вперше за 35 років відкрили пункт пропуску для доставки гумдопомоги

Як повідомляв Укрінформ, енергія, вивільнена землетрусом магнітудою 7,7 бала в Туреччині, мала ефект і енергію 500 атомних бомб. За останніми даними, як повідомляє TRT Haber, оприлюдненими Міністерством охорони здоров'я Туреччини, у Туреччині від землетрусу загинуло 22 327 людей, врятовано 80 278. 6 лютого на південному сході Туреччини сталося два землетруси магнітудою 7,7 і 7,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-