Ізраїль легалізує дев'ять поселень на Західному березі Йордану

Ізраїль легалізує дев'ять поселень на Західному березі Йордану

Укрінформ
Кабінет з питань безпеки Ізраїлю вирішив легалізувати дев'ять несанкціонованих поселень на Західному березі річки Йордан.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Відповідну постанову ухвалено за підсумками засідання цього відомства у зв'язку з двома палестинськими атаками, що сталися в Єрусалимі в січні.

Як зазначається в ухвалі, ці поселення існують уже давно, деякі з них - протягом десятиліть. У будь-якому разі, вказує The Jerusalem Post, ідеться про "винятково рідкісний крок".

За даними агентства dpa (яке зауважує, що це рішення явно суперечить позиції США), профільний комітет має найближчими днями провести засідання щодо будівництва додаткових одиниць житла на території цих поселень.

Читайте також: Нетаньягу хоче депортувати терористів з Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ за два дні січня в Ізраїлі сталися одразу два теракти.

Увечері 27 січня внаслідок стрілянини в районі Неве-Яаков в Єрусалимі загинули щонайменше 8 людей які виходили із синагоги після вечірньої п'ятничної молитви, ще десятеро дістали поранення. Терорист намагався втекти на автомобілі, але його ліквідували.

Читайте також: В Ізраїлі поліція заблокувала будинок родини палестинця, який в’їхав у зупинку з людьми

28 січня 13-річний хлопець зчинив стрілянину в археологічному парку "Місто Давида" в Єрусалимі. Його підстрелили двоє цивільних, які мали при собі ліцензовану зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-