Нетаньягу хоче депортувати терористів з Ізраїлю

Нетаньягу хоче депортувати терористів з Ізраїлю

Укрінформ
Уряд Ізраїлю планує видворяти палестинців-терористів з території країни, про що йшлося на засіданні уряду в неділю.

Про свої розпорядження прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу повідомляє на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Глава уряду доручити Службі безпеки (ШАБАК, відповідає за внутрішню безпеку та контррозвідку, забезпечення інформації для антитерористичних заходів усередині країни) негайно подати висновок щодо додаткових заходів стримування щодо членів сімей терористів, які підтримують терор.

Читайте також: Ізраїль вдарив по оборонному комплексу в Ірані, щоб стримати військові амбіції Тегерана - WSJ

Він доручив в.о. міністра внутрішніх справ та юридичному раднику уряду підготувати урядовий законопроєкт про позбавлення терористів посвідки на проживання чи громадянства та видворення їх на територію Палестинської автономії.

Міністру праці та юридичному раднику уряду доручено підготувати проєкт закону, що дозволяє негайне звільнення працівників за підтримку тероризму без необхідності проведення слухань перед звільненням.

Читайте також: В Ізраїлі стався вже третій теракт за дві доби

Уряд підтримуватиме ухвалення за прискореною процедурою всіх законопроєктів, що стосуються питань стримування шляхом впливу на найближче оточення терористів.

Як раніше повідомляло агентство, упродовж двох днів в Ізраїлі сталися одразу два теракти.

Ввечері 27 січня терорист розпочав стрілянину в районі Неве-Яаков в Єрусалимі. Щонайменше 8 людей загинули, ще 10 отримали поранення. У поліції розповіли, що терорист відкрив вогонь по людях, які виходили з синагоги після вечірньої п'ятничної молитви. Він намагався втекти на автомобілі, але його ліквідували.

Читайте також: Ізраїльська поліція опечатала будинок нападника на синагогу в Єрусалимі

28 січня в Єрусалимі невідомий влаштував стрілянину в археологічному парку "Місто Давида". Попередньо, стрільцем був 13-річний хлопець. Його підстрелили двоє цивільних громадян, які мали при собі ліцензовану зброю.

Читайте також: Ізраїль рішуче відреагує на теракт у Єрусалимі - прем’єр-міністр

Того ж дня невідомий відкрив вогонь по ресторану в Йорданській долині. Він встиг зробити лиш один постріл і зброя заклинила. Після цього зловмисник втік.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-