В Ізраїлі стався вже третій теракт за дві доби

В Ізраїлі стався вже третій теракт за дві доби

Укрінформ
В Ізраїлі чоловік відкрив вогонь по ресторану в Йорданській долині.

Він встиг зробити лиш один постріл і зброя заклинила. Після цього зловмисник втік, повідомляє Укрінформ із посиланням на ізраїльський 9 канал.

У соціальних мережах з'явилося відео цього інциденту, яке було знято камерами відеоспостереження. На його перших кадрах видно, як дві людини підходять до ресторану, і одна з них відкриває вогонь по відвідувачах закладу з автоматичної зброї. Однак невдовзі після цього зброя терориста, мабуть, заклинила, що й урятувало людей, які перебували в ресторані.

На місці події знайшли лише одну гільзу. Мабуть, коли зловмисники зрозуміли, що зброя дала осічку, вони втекли. За даними силовиків, автомобіль зник у напрямку Єрихона.

Міністр нацбезпеки Ізраїлю проситиме уряд ввести смертну кару для терористів і послабити обмеження на вогнепальну зброю для цивільних.

"Я хочу, щоб на вулицях була зброя, я хочу, щоб цивільне населення Ізраїлю могло захистити себе", - сказав Ітамар Бен-Гвір.

Читайте також: Ізраїль рішуче відреагує на теракт у Єрусалимі - прем’єр-міністр

Міністр заявив, що порушуватиме це питання, а також питання смертної кари для терористів, на наступному засіданні уряду.

Як раніше повідомляло агентство, упродовж двох днів в Ізраїлі сталися одразу два теракти.

Ввечері 27 січня терорист розпочав стрілянину в районі Неве-Яаков в Єрусалимі. Щонайменше 8 людей загинули, ще 10 отримали поранення. У поліції розповіли, що терорист відкрив вогонь по людях, які виходили з синагоги після вечірньої п'ятничної молитви. Він намагався втекти на автомобілі, але його ліквідували.

Читайте також: Терору не має бути місця в сучасному світі: Зеленський відреагував на теракти в Єрусалимі

28 січня в Єрусалимі невідомий влаштував стрілянину в археологічному парку "Місто Давида". Попередньо, стрільцем був 13-річний хлопець. Його підстрелили двоє цивільних громадян, які мали при собі ліцензовану зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-