В Ізраїлі поліція заблокувала будинок родини палестинця, який в’їхав у зупинку з людьми

В Ізраїлі поліція заблокувала будинок родини палестинця, який в’їхав у зупинку з людьми

Укрінформ
Ізраїльські правоохоронці заварили металевими щитами двері й вікна квартири родини палестинця, який напередодні в’їхав автомобілем в автобусну зупинку в Східному Єрусалимі, внаслідок чого загинули троє ізраїльтян і ще кілька отримали поранення.

Про це з посиланням на ізраїльська поліцію повідомляє АР, передає Укрінформ.

Опечатування житла родичів палестинських нападників відбувається за рішенням уряду прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Як ідеться в повідомленні, минулої п’ятниці, 10 лютого, 32-річний палестинський водій Хусейн Карака в’їхав в автобусну зупинку у Східному Єрусалимі, внаслідок чого загинули троє ізраїльтян, із яких двоє хлопчиків віком 8 і 6 років.

Поліцейські застрелили чоловіка на місці події та відразу ж заарештували й допитали членів родини Караки. Двом його братам суд продовжив термін тримання під вартою, доки триває слідство.

Родина Караки повідомила, що в Хусейна діагностували психічний розлад, його виписали з лікарні лише за два дні до інциденту.

Читайте також: Нетаньягу хоче депортувати терористів з Ізраїлю

Ізраїль стверджує, що руйнування будинків палестинських нападників є засобом стримування і запобігання нападам у майбутньому. Але правозахисні групи вважають, що така практика є колективним покаранням і залишає родичів, які не мають жодного відношення до нападу, без даху над головою.

Ізраїль претендує на весь Єрусалим як на свою неподільну столицю, тоді як палестинці заявляють права на Східний Єрусалим як столицю майбутньої держави, який Ізраїль захопив під час Близькосхідної війни 1967 року.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня ізраїльська поліція у Східному Єрусалимі запечатала металевими пластинами будинок палестинського нападника, який напередодні ввечері відкрив стрілянину в синагозі й застрелив сімох людей і поранив ще трьох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-