Ще двох депутатів Європарламенту затримали у справі про корупцію

Ще двох депутатів Європарламенту затримали у справі про корупцію

Укрінформ
Правоохоронні органи Італії та Бельгії затримали двох депутатів Європейського парламенту, яких підозрюють в отриманні хабарів від Катару та Марокко в обмін на підтримку їхніх позицій у ЄП. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на DW

“В Італії ввечері у п'ятницю, 10 лютого, поліція затримала євродепутата Андреа Коццоліно на підставі європейського ордера на арешт. Раніше у цей день в Брюсселі заарештували і допитали в прокуратурі іншого депутата Європарламенту — Марка Тарабеллу”, - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, обох політиків звинувачують в отриманні вигоди від "третіх країн" задля впливу на рішення в Європейському Союзі. За даними ЗМІ, йдеться про Катар і Марокко.

Зокрема, Тарабеллу підозрюють у тому, що впродовж двох років він "підтримував певні позиції в Європейському парламенті на користь третьої країни в обмін на грошові виплати" на загальну суму від 120 до 140 тисяч євро, йдеться у звіті Європарламенту.

Коццоліно, за даними слідства, також за грошову винагороду "міг бути причетним до актів корупції, які виникли внаслідок втручання однієї чи кількох іноземних держав з метою вплинути на дебати та рішення, які ухвалюються в Європейському парламенті".

Обох євродепутатів позбавили депутатської недоторканності на початку лютого на тлі розслідування корупційних діянь та виключили з групи соціал-демократів у ЄП. І Тарабелла, і Коццоліно заперечують свою провину.

Читайте також: Катар попередив про негативні наслідки недопуску його посадовців до Європарламенту

Як повідомлялося, 9 грудня 2022 року віцепрезидента Європарламенту Єву Кайлі затримали за підозрою в корупції. Агенти Центрального управління боротьби з корупцією провели понад 15 обшуків у Брюсселі та затримали чотирьох осіб.

Бельгійська прокуратура підозрює, що Катар намагався через них "вплинути на рішення ЄП за допомогою значних грошових сум та подарунків". Їм закидають створення злочинної організації, відмивання коштів та корупцію. Під час обшуків у підозрюваних вилучені 1,5 мільйона євро. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-