У росії «іноагентами» оголосили співачку Земфіру та опозиціонера Гудкова

У росії «іноагентами» оголосили співачку Земфіру та опозиціонера Гудкова

Укрінформ
Міністерство юстиції рф внесло до списку "іноземних агентів" ще ряд осіб, зокрема співачку Земфіру та опозиційного політика Дмитра Гудкова.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає Укрінформ.

Земфіра неодноразово, у тому числі зі сцени, висловлювалася на підтримку України та із засудженням війни. Вона включена до списку "заборонених у росії артистів", чиї концерти та поява у ротації на радіо небажані.

Читайте також: У росії оновили реєстр «іноагентів» - у списку письменник Глуховський і репер Оксимирон

Колишній депутат держдуми та голова "Партії змін" Дмитро Гудков є одним із найвідоміших опозиційних російських політиків, входить до "Антивоєнного комітету росії".

Крім них, мін'юст рф також визнав "іноагентами" політолога Аббаса Галлямова, ЛГБТ-активістку Олександру Казацеву, дослідника статистики виборів Сергія Шпилькіна, творця фонду "Насилию.Нет" Ганну Рівіну, автоексперта Сергія Асланяна та активістку з Владивостока Тетяну Намазбаєву.

Наразі у російському реєстрі "іноагентів" 549 фізосіб і організацій.

Читайте також: У росії оголосили «іноагентами» верховного ламу Калмикії та соліста групи Littlе Big

Як повідомлялося, з 1 грудня 2022 року у росії діє закон «Про контроль за діяльністю осіб, які перебувають під іноземним впливом». Він дозволяє визнавати «іноагентом» будь-кого, хто з погляду влади потрапив під «іноземний вплив» - тепер необов'язково навіть встановлювати факт іноземного фінансування.

Також 1 грудня мін'юст опублікував єдиний реєстр «іноземних агентів», в якому були об'єднані чотири раніше чинні реєстри: НКО, незареєстрованих об'єднань, ЗМІ та фізосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-