Санкції Заходу проти рф показують, що з нею не буде співпраці, як раніше – німецький експерт

Санкції Заходу проти рф показують, що з нею не буде співпраці, як раніше – німецький експерт

Укрінформ
Західні санкції Заходу проти росії – це не лише про завдання їй шкоди, а й про те, що Захід не може співпрацювати з країною, яка нападає на своїх сусідів, так, як раніше.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив ексдепутат Бундестагу та колишній спеціальний уповноважений з питань збройних сил (2015-2020 рр.), а нині президент німецького Товариства з безпекової політики (GSP) Ганс-Петер Бартельс. 

На запитання про ефективність західних санкцій, запроваджених проти росії, та їхню здатність впливати на можливості кремля продовжувати війну Бартельс відповів: «Я вважаю, що росії вже не вистачає деяких високих технологій, товарів, у тому числі для зброї. Це ефективно».

Читайте також: Посилення санкцій проти росії: в ОП зустрілися з послами G7

«Ці санкції в цілому – правильні не лише з метою завдання шкоди росії, але й тому, що ми на Заході не можемо вдавати, що просто продовжимо співпрацювати, як раніше, з країною, яка нападає на своїх сусідів», – вважає німецький експерт.

«Ми також повинні мати витривалість, терпіння», – додав він, коментуючи дієвість економічних обмежень, спрямованих проти рф.

Як повідомлялося, минулого тижня Бартельс перебував із кількаденним візитом в Україні, щоб уточнити потреби країни на державному, місцевому і громадському рівнях та оцінити рівень підтримки ФРН.

Засноване 70 років тому під час дискусії про ремілітаризацію Західної Німеччини, зараз Товариство з безпекової політики надає широку платформу для дискусій, проводить сотні заходів по всій Німеччині, в тому числі на тему російської агресії, куди запрошуються експерти з академічних та політичних кіл, а також військові.

Читайте також: Важливо ухвалити десятий пакет санкцій проти рф до 24 лютого - Науседа

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі 8 лютого 2023 року запровадив новий пакет санкцій проти кремлівської еліти та компаній, які постачають військове обладнання для ведення війни рф в Україні. 

Пакет поширюється на шість компаній, які постачають військове обладнання, зокрема безпілотники, для ведення росією війни в Україні, а також на 8 фізичних осіб і одну компанію, пов’язану з фінансовими мережами, які «допомагають підтримувати багатство та владу серед кремлівських еліт». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-