Шарль Мішель запросив лідерів Євросоюзу на саміт

Шарль Мішель запросив лідерів Євросоюзу на саміт

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель запросив глав держав та урядів країн ЄС на саміт, що має відбутися 9-10 лютого у Брюсселі, на якому, зокрема, розглянуть подальшу допомогу ЄС на адресу України у її боротьбі проти російської агресії. 

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Ради.

 «Хочу запросити вас на спеціальну зустріч Європейської Ради в Брюсселі 9 та 10 лютого 2023 року. Ми матимемо три головні питання у нашому порядку денному: російська агресивна війна проти України, наша економіка та конкурентоспроможність, а також наша політика у сфері міграції», - написав Шарль Мішель. 

Читайте також: Мішель: В наших інтересах максимально підтримувати Україну на шляху до ЄС

Він зауважив, що лідери країн-членів зможуть продовжити обговорення всіх аспектів підтримки України у її боротьбі проти жорстокої російської агресії, розгляд яких був започаткований під час Київського саміту ЄС-Україна 3 лютого поточного року.

«Я пропоную, щоб ми обговорили, зокрема, ініціативу України щодо справедливого миру, на основі повної поваги до суверенітету та територіальної цілісності України,  а також потенційне використання заморожених та заблокованих російських активів та питання відповідальності (за злочини – ред.)», - наголосив Президент Європейської Ради. 

Іншими важливими темами зустрічі на вищому рівні стануть питання розвитку європейської економіки, її цифрової та «зеленої» трансформації, інноваційного розвитку для збереження цілісності та стійкості Єдиного ринку та забезпечення економічної конкурентної спроможності ЄС на глобальних ринках.  

Читайте також: На Алеї сміливості у Києві з’явилася табличка з іменем Шарля Мішеля

Окремо лідери ЄС розглянуть питання міграції, зокрема, заходи протидії незаконній міграції, зміцнення прикордонного контролю, боротьби з контрабандою людьми. У цьому ж контексті підніматимуться питання щодо контролю за переміщенням людей в межах ЄС, вдосконалення системи реадмісії та добровільного повернення мігрантів у країни походження. 

Як вже повідомлялося, після візиту до Києва та участі у саміті Україна ЄС Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив Президента України Володимира Зеленського відвідати один із самітів Європейського Союзу

Фото: Руслан Стефанчук, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-