Фінляндія переконує Туреччину схвалити спільну зі Швецією заявку на вступ до НАТО

Фінляндія переконує Туреччину схвалити спільну зі Швецією заявку на вступ до НАТО

Укрінформ
Для підвищення безпеки у регіоні Балтики членом НАТО має стати як Фінляндія, так і Швеція.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу СВС сказав міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто.

“Якщо розглядати безпеку в регіоні Балтики, то для її підвищення необхідна як Фінляндія, так і Швеція. У нас міцні не лише історичні зв’язки, а також двостороння військова та оборонна співпраця тощо”, - сказав Хаавісто.

За його словами, його країна активно намагається переконати Туреччину схвалити спільну фінсько-шведську заявку на вступ до НАТО. “Ми намагаємося переконати Туреччину, що це також у її інтересах, що НАТО буде сильнішим в умовах російської агресії та війни в Європі”, - зазначив міністр.

На його думку, обидві країни вже виконали умови, які їм ставила Туреччина. “Були оприлюднені певні вимоги, й на наше переконання, ми й Швеція вже їх виконали. Тому очікуємо від Туреччини наступний крок”, - запевнив Хаавісто.

Він додав, що раніше сподівався на ухвалення Анкарою остаточного позитивного рішення до президентських та парламентських виборів у травні, але “на жаль, у цьому графіку виникла затримка”.

Читайте також: Ердоган - Швеції: Поки дозволяєте палити Коран, забудьте про НАТО

Як повідомлялося, 30 січня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив на пресконференції після зустрічі з міністром закордонних справ Португалії Жуаном Гомешем Кравіньйо, що Туреччина не заперечує проти розширення НАТО, не має критичних проблем ані з Фінляндією, ані зі Швецією, однак наполягає на задоволенні своїх вимог.

Фото: eadaily.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-