МВС Естонії: Будь-яка підтримка агресії рф є «червоною лінією», для церкви особливо

МВС Естонії: Будь-яка підтримка агресії рф є «червоною лінією», для церкви особливо

Укрінформ
МВС Естонії нагадало митрополиту Естонської православної церкви Євгену, що будь-яка підтримка російської агресії проти України є "червоною лінією".

Про це пише EER.ee, передає Укрінформ.

Видання повідомляє, що митрополит ЕПЦ Московського патріархату Євген (є громадянином росії) був викликаний на співбесіду до Міністерства внутрішніх справ у зв'язку з тим, що він оголосив про проведення "молебну за мир" за два дні до річниці нападу росії на Україну і тим, що у молебні передбачалася участь представників проросійських політичних сил Естонії.

Віцеканцлер МВС Райво Кюйт повідомив журналістам, що темами бесіди з митрополитом були "червоні лінії", якими у міністерстві вважають "будь-яку вербальну чи невербальну підтримку російської агресії проти України" та елементи "політичної агітації з боку релігійних організацій".

Читайте також: Естонія передала для «Армії дронів» дев’ять безпілотників

Позиція ЕПЦ викликала обурення у естонських політиків, які запропонували у разі повторення подібних дій позбавити митрополита Євгена посвідки на проживання.

Після цього молебень про мир було скасовано, а ЕПЦ МП випустила заяву, що "церква стала жертвою політичної провокації". Також у ньому наголошується, що ЕПЦ "не бере участі в політиці і не завжди може оцінити політичні наслідки та політичну діяльність деяких безвідповідальних діячів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-