Канада викликала посла Китаю на зустріч через повітряну кулю

Канада викликала посла Китаю на зустріч через повітряну кулю

Укрінформ
Посла Китаю у Канаді було викликано до міністерства закордонних справ країни для обговорення інциденту із прольотом китайської повітряної кулі над Північною Америкою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“МЗС Канади викликало посла Китаю Конга Пейву на зустріч, пов’язану із повітряною кулею спостереження, виявленою у північно-американському повітряному просторі”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: США скасували візит Блінкена у Китай через інцидент із повітряною кулею — Bloomberg

У МЗС не уточнили, коли відбудеться зустріч і про що саме на ній йтиметься. “Ми продовжимо різними каналами наполегливо висловлювати свою позицію китайській стороні”, - сказав речник канадського МЗС. 

Додамо, що наразі невідомо, чи порушив китайський спостережний зонд повітряний простір Канади. У міноборони країни зазначили, що “національні розвідувальні служби співпрацюють із американськими партнерами й продовжують вживати усі необхідні кроки для убезпечення канадської чутливої інформації від іноземних розвідувальних загроз”. 

Читайте також: У Білому домі кажуть, що Пентагон не радив Байдену збивати китайську повітряну кулю

Як повідомляв Укрінформ, Пентагон зафіксував китайський аеростат спостереження над США. За об'єктом спостерігають уже декілька днів, коли він пролітав над північною частиною США. Військове відомство не вважає, що об’єкт становить небезпеку, стежить за його подальшим пересуванням і розглядає різні варіанти реагування на розвиток ситуації.

Водночас США скасували візит Блінкена у Китай через інцидент із повітряною кулею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-