Пентагон зафіксував китайську шпигунську кулю над США

Пентагон зафіксував китайську шпигунську кулю над США

Укрінформ
Пентагон стежить за ймовірно китайським висотним аеростатом спостереження, який помітили над континентальною частиною США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

За словами речника Пентагону - бригадного генерала Патріка Райдера, за шпигунською кулею спостерігають вже декілька днів, коли вона пролітала над північною частиною США.

«Повітряна куля зараз летить на висоті, що значно перевищує комерційний повітряний рух, і не становить військової або фізичної загрози для людей на землі», – сказав Райдер.

Читайте також: У США випустили із вʼязниці одну з головних шпигунок холодної війни

Її вирішили поки не збивати, щоб уламки не завдали значної шкоди.

«Ми впевнені, що цей висотний аеростат належить Китаю. Випадки такої активності спостерігалися протягом останніх кількох років, у тому числі адміністрацією», — заявив Райдер.

Він додав, що хоча поточна траєкторія польоту китайської повітряної кулі проходить над «кількома конфіденційними місцями», однак це не становить значного ризику.

Читайте також: Північна Корея заявляє про випробування супутника-шпигуна - ЗМІ

Зазначається, що офіційні особи США співпрацюють з урядом КНР як через китайське посольство у Вашингтоні, так і через дипломатичну місію США в Китаї щодо цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Федерального бюро розслідувань не виявили секретних документів під час обшуку в заміському будинку президента США Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-