міноборони білорусі заявило про завершення льотно-тактичного навчання з рф

міноборони білорусі заявило про завершення льотно-тактичного навчання з рф

Укрінформ
Спільне льотно-тактичне навчання збройних сил білорусі та російської федерації завершено.  

Про це повідомило міністерство оборони білорусі в Телеграмі, передає Укрінформ. 

Зазначається, що авіація у складі регіонального угруповання військ союзної держави виконала практичні завдання найширшого спектра.

У міноборони білорусі наполягають, що маневри "покликані забезпечити безпеку союзної держави і носили суворо оборонний характер".

Читайте також: Метою путіна є оточення України й напад на Київ з боку білорусі — Моравецький

За підсумками навчань командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони зс рб полковник Андрій Лук'янович заявив, що було внесено певні корективи в роботі авіації регіонального угруповання військ.

За його словами, це стосується бойового застосування авіаційних засобів ураження. А також управління авіацією за допомогою комплексу дальнього виявлення та управління (літак А-50).

Він зазначив, що ще одним з елементів стало розосередження і перебазування авіації на запасні аеродроми в білорусі та росії, зокрема, на цивільні аеродроми.

Читайте також: білорусь могла отримати дивізіон «Іскандерів» - моніторингова група

"Це дозволяє значно збільшити живучість нашого авіаційного компонента регіонального угруповання військ", - сказав Лук'янович.

Спільне льотно-тактичне навчання з авіаційними підрозділами збройних сил білорусі та росії проходило з 16 січня по 1 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-