білорусь могла отримати дивізіон «Іскандерів» - моніторингова група

білорусь могла отримати дивізіон «Іскандерів» - моніторингова група

Укрінформ
Моніторингова група "Беларускі Гаюн" вважає, що білорусь могла отримати дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на групу в Телеграмі.

Як зазначає міноборони білорусі, військові цієї країни приступили до повної самостійної експлуатації оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) "Іскандер". Вони вже пройшли навчання в рф і здійснили практичну підготовку на полігонах ЗС рб. Розрахунки укомплектовані виключно офіцерами, прапорщиками та військовослужбовцями, які проходять службу за контрактом.

"До складу комплексу входить: самохідна пускова установка, транспортно-заряджальна машина, командно-штабна машина, машина регламенту і технічного обслуговування, пункт підготовки інформації та машина життєзабезпечення. Судячи з опублікованих фото/відео, ЗС рб могли отримати один дивізіон "Іскандерів", - вважають у групі "Беларускі Гаюн".

За словами начальника ракетних військ і артилерії ЗС білорусі, "у ЗС рб знаходиться достатній запас ракет до комплексу, який дозволить виконати будь-яке завдання на дальності до 500 км". 

Читайте також: росія завезла у білорусь нові підрозділи військових для навчання — прикордонники

Як пояснює група, це означає, що ЗС рб отримали модифікації "Іскандер-М" (має радіус ураження до 500 км) і "Іскандер-К" (варіант із використанням ракет Р-500), які перебувають на озброєнні вс рф, а не, наприклад, "Іскандер-Е" (експортний варіант із дальністю ураження до 280 км).

"Примітно, що на опублікованих відео міноборони рб замазані нарукавні знаки військовослужбовців, які експлуатують "Іскандери". Найімовірніше, комплекс надійшов на озброєння 465-ї ракетної бригади (в/ч 61732, Осиповицький район), на озброєнні якої перебувають три дивізіони радянських ТРК "Точка-У"", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, росія розмістила на території Білорусі ракетні комплекси "Іскандер" і С-400, а С-300 перекидає на Донеччину, щоб наносити удари не тільки по інфраструктурі прифронтових міст, а й по українських військах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-