Австралія ввела санкції проти Ірану за постачання дронів до рф

Австралія ввела санкції проти Ірану за постачання дронів до рф

Укрінформ
Уряд Австралії в середу оголосив про додаткові санкції проти Ірану за постачання безпілотників росії для ударів по Україні. 

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ. 

Глава МЗС Австралії Пенні Вонг заявила, що фінансові санкції будуть накладені на чотирьох іранських фізичних і чотирьох юридичних осіб, причетних до виробництва і постачання безпілотників до росії.

«Ми використовуємо всі наявні в нашому розпорядженні стратегії для захисту прав людини - від діалогу і дипломатії до санкцій - відповідно до наших цінностей і наших інтересів», - йдеться у заяві.

Читайте також: Ізраїль і США не дадуть Ірану виготовити ядерну зброю – Нетаньягу

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Сполучені Штати запровадили нові обмеження у сфері експортного контролю проти семи іранських компаній за виробництво безпілотників, які рф застосовує для ударів по Україні.

Іран здійснив постачання значної кількості БПЛА Shahed-136 до росії, які вона використовує для атак на цивільні об’єкти в Україні. москва також прагне отримати від Тегерана балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, здатні уражати цілі на відстані 300 км та 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-