США запровадили санкції проти верхівки міжнародного наркокартелю

США запровадили санкції проти верхівки міжнародного наркокартелю

Укрінформ
Уряд США оголосив про введення санкцій проти верхівки міжнародного наркокартелю, який базується в Мексиці та має розгалужену систему з виготовлення й розповсюдження синтетичних наркотичних речовин по всьому світу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в понеділок.

«Сьогодні OFAC ввів санкції проти керівника мексиканської мережі та двох партнерів відповідно до виконавчого наказу 14059 через закупівлю ними хімічних речовин-прекурсорів для виробництва й перевезення заборонених фентанілу та інших синтетичних наркотиків у США»,- зазначається в повідомленні.

Заходи покарання запроваджені, зокрема, проти лідера мексиканського наркокартелю Рівери Зазуєти, а також його подільників з Мексики й Гватемали. Мережа, яку контролює Зазуєта, використовує хімічні речовини з Китаю та веде активність також у Південній і Центральній Америці, Європі, Азії, Африці й Австралії. Наркодилери виробляють та продають синтетичні наркотики, у тому числі фентаніл, MDMA (екстазі), кристалічний метамфетамін, 2C-B і кетамін.

Читайте також: У порту Роттердама за десять днів вилучили 4,7 тонни кокаїну

Як повідомлялося, в січні відбулися рейди поліції у Великій Британії й Італії, під час яких арештовано сотні осіб, пов’язаних із організованою злочинністю й торгівлею наркотиками в міжнародних масштабах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-