У Нідерландах на акції протесту затримали 768 екоактивістів

У Нідерландах на акції протесту затримали 768 екоактивістів

Укрінформ
У нідерландській Гаазі поліція затримала 768 людей, які брали участь в акції проти виділення урядом субсидій на видобуток корисних копалин.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«Загалом 768 осіб було затримано під час кліматичного протесту на трасі A12 у Гаазі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість із затриманих потім відпустили протягом кількох годин.

Під час акції протесту, яка проходила на вихідних, тисячі людей перекрили одну з основних трас у Гаазі, що з'єднує місто з Амстердамом, Роттердамом та Утрехтом.

Поліція пропонувала демонстрантам використовувати інший майданчик, щоб не створювати небезпеки для учасників дорожнього руху, проте заклики правоохоронців були проігноровані, після чого почалися затримання.

Читайте також: Екоактивісти в Німеччині влаштували сутички з поліцією

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах сотні кліматичних активістів перекрили одну з головних доріг до Гааги – шосе А12 – на знак протесту проти витрачання мільярдних сумм на субсидії для виробників викопного палива.

Акцію організувала група кліматичних активістів Extinction Rebellion. В організації заявили, що близько 1200 людей зареєструвалися на неї.

Поліція закликала протестувальників звільнити дорогу та перенести акцію у парк Малівельд, де зазвичай проходять мітинги, але протестувальники ці заклики проігнорували, після чого розпочалися їх затримання.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-