Екоактивісти в Німеччині влаштували сутички з поліцією

Екоактивісти в Німеччині влаштували сутички з поліцією

Укрінформ
Активісти руху «Останнє покоління» провели в понеділок багатогодинну акцію, протестуючи проти видобування вугілля у селищі Люцерат на заході Німеччини, під час якої відбулися сутички з поліцією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протестувальники закидали правоохоронців, пляшками та петардами. Кілька активістів намагалися клеїти долоні до асфальту (широко вживаний спосіб протестів останнім часом), але поліцейські не дали їм цього зробити. Демонстранти також палили шини. Один з організаторів провів не одну годину, сидячи на саморобній «триніжці», злізаючи з якої травмував ногу.

Речник поліції підтвердив затримання кількох людей за порушення громадського порядку.

Концерн RWE планує видобувати в цій місцевості буре вугілля, для цього було переселено місцевих жителі, але в їхні домівки заселилися екоактивісти.

Роботи мали б розпочатися в січні. «Використання колишнього поселення цієї зими необхідно для забезпечення надійного постачання електростанціям у розпал енергетичної кризи», - пояснили в концерні. Його підтримала влада.

Читайте також: Екоактивісти відрізали верхівку головної ялинки Берліна

На початку грудня 2022 року німецький Бундестаг схвалив плани, узгоджені між федеральним урядом, землею Північний Рейн-Вестфалія та компанією RWE щодо перенесення відмови від видобутку бурого вугілля в цьому регіоні на 2030 рік.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-