Туреччина не проти розширення НАТО, але чекає на задоволення своїх вимог - міністр

Туреччина не проти розширення НАТО, але чекає на задоволення своїх вимог - міністр

Укрінформ
Туреччина не заперечує проти розширення НАТО, не має критичних проблем ані з Фінляндією, ані зі Швецією, однак наполягає на задоволенні своїх вимог.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив на пресконференції після зустрічі з міністром закордонних справ Португалії Жуаном Гомешем Кравіньйо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Туреччина не проти розширення НАТО. З Фінляндією та Швецією у нас немає категоричних проблем, ми розуміємо їхні безпекові виклики. Занепокоєння Туреччини недостатньо лише розуміти, їх потрібно задовольнити”, - сказав Чавушоглу.

Він також прокоментував учорашню заяву президента Реджепа Тайїпа Ердогана, який не виключив окремого розгляду Туреччиною заявок Фінляндії та Швеції щодо вступу в НАТО.

Читайте також: Туреччина може погодити вступ Фінляндії до НАТО раніше, ніж Швеції - Ердоган

“Вчорашня заява президента є фактично підтвердженням тих заяв, які ми робили від початку процесу. Ми говорили, що у нас менше проблем із Фінляндією... Було б справедливо поставити різницю між країною, з якою є проблеми, та менш проблемною. Проте було запропоновано, щоб процес членства двох країн здійснювався одночасно. З цієї причини було підписано тристоронній меморандум. Відтоді Фінляндія зробила певні кроки, при цьому там не було таких провокацій, як у Швеції. Хоча у Фінляндії також є ті, хто виступає проти приєднання до НАТО”, - заявив турецький міністр.

Як повідомлялося, президент Ердоган напередодні заявив, що Туреччина може погодити заявку Фінляндії на вступ до НАТО раніше, ніж Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-