«Леопарди» для ЗСУ: фейки роспропа вже дісталися Берлінського зоопарку

«Леопарди» для ЗСУ: фейки роспропа вже дісталися Берлінського зоопарку

Фактчек
Укрінформ
Представники зоопарку у відповідь на російську підробку розповіли про підтримку України

У російських ЗМІ та телеграм-каналах, соцмережі «Вконтакте» продовжується пропагандистська кампанія навколо передачі Україні танків Leopard 2. Цього разу росіяни поширили фото, що нібито зроблено на вході в Берлінській зоопарк. Як випливає з картинки, на задньому фоні можна побачити звернення керівництва зоопарку до відвідувачів. У ньому представники зоопарку буцімто звернулися до гостей з проханням «не годувати леопардів пустими словами Зеленського, тому що тварин може знудити». Картинка є фейковою.

Представники зоопарку в коментарі Укрінформу зазначили: «Ми дуже здивовані фотомонтажем. Дане фото – фейк. З початку війни ми підтримували контакт із людьми з України, а також надавали гуманітарну допомогу і робили благодійні внески на користь зоологічних садів, таких як Київський зоопарк. Крім того, за останні кілька місяців ми зібрали понад 400 000 євро пожертв для наших колег в Україні».

Укрінформ також отримав свіжі фото з різних ракурсів місця, де мав би бути антиукраїнський напис. Як і очікувалось, його там немає.

Фейки навколо передачі Україні бойових танків Leopard 2 останнім часом дуже популярні у російських пропагандистів. Вони вже просували повідомлення, що ніби платою Польщі за ці танки могла бути частина території України. І що 14 танків Leopard 2, які Польща збирається відправити Україні, ніби передадуть разом із польськими екіпажами й через це у польській армії ніби відбуваються звільнення танкі  стів.

Як повідомляв Укрінформ, федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2.

Дмитро Бадрак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-