«Леопарди» з Польщі не дають спокою російським пропагандистам

«Леопарди» з Польщі не дають спокою російським пропагандистам

Фактчек
Укрінформ
Старі наративи на нових танках і підробка з картою України на польському телеканалі 

Російські телеграм-канали та онлайн ЗМІ поширили антиукраїнський допис, який проілюстрували некоректною картинкою. На фото ніби просто кадр із прогнозу погоди польського телеканалу TVP HD 1, але на карті українське місто Львів зображене у складі Польщі. Більш того, під картинкою пропагандисти висунули припущення, що платою за передачу танків Leopard 2 могла бути частина території України.

Як повідомили Укрінформу в пресслужбі телеканалу TVP HD 1, карти, що зображено в дописі пропагандистів, не було в ефірі взагалі.

«Хоча й ведуча новин є справді медійною персоною, яка веде прогноз погоди польського каналу TV Trwam, її силует вирізали з прогнозу погоди TV Trwam і вставили на карту, схожу на ту, яку використовує TVP HD 1», – зазначили в пресслужбі польського телеканалу.

Наратив щодо наміру Польщі захопити захід України останнім часом систематично з’являється в російському медіапросторі. Нещодавно Укрінформ вже спростовував інформацію щодо дублювання назв вулиць вивісок польською мовою.

Ситуацію навколо російських фейків нещодавно прокоментував і уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору РП Станіслав Жарин. Він звернув увагу, що російська пропаганда намагається створювати негативний образ Польщі як авантюрної держави, що веде проксі-війну з Росією на території України та планує захопити частину території України.

Передача ж Україні Польщею танків Leopard 2 не дає спокою російським пропагандистам у фабрикуванні все нових фейків

Дмитро Бадрак 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-