Наступна неформальна зустріч глав МЗС країн-членів НАТО пройде в Осло

Наступна неформальна зустріч глав МЗС країн-членів НАТО пройде в Осло

Укрінформ
Чергова неформальна зустріч  міністрів закордонних справ країн-членів НАТО проходитиме в норвезькій столиці Осло  31 травня - 1 червня.

Про це йдеться у пресрелізі Альянсу, передає Укрінформ. 

“Я вдячний Норвегії за пропозицію та з нетерпінням чекаю зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО у своєму рідному місті. Це буде важлива нагода для міністрів обговорити безпекову ситуацію, що зазнала фундаментальних змін через жорстоку війну росії проти України, та нашу непохитну підтримку українського народу, щоб він міг перемогти”, - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте також: Фінляндія може відмовитися від спільної заявки на вступ до НАТО зі Швецією

Зазначається, що зустріч проходитиме в Осло 31 травня - 1 червня.

Глави МЗС проведуть неформальне обговорення щодо підготовки саміту глав держав і урядів НАТО, яка відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня.

На саміті 2021 року в Брюсселі лідери НАТО пообіцяли зміцнити та розширити політичні консультації, зокрема через неформальні зустрічі міністрів закордонних справ. Першу таку зустріч Німеччина прийняла в Берліні у травні 2022 року.

Читайте також: Глава МЗС Швеції переконаний, що його країна дуже близька до членства в НАТО

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі у форматі “Рамштайн” закликав союзників і партнерів терміново збільшити обсяги військової допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що вважає НАТО найкращою гарантією безпеки для України та її народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-