Берлінський аеропорт повністю паралізований через страйк — скасовані  300 рейсів

Берлінський аеропорт повністю паралізований через страйк — скасовані 300 рейсів

Фото
Укрінформ
В аеропорту BER Берліна-Бранденбурга з 03.30 ранку середи проходить попереджувальний страйк, повністю випало 300 рейсів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на інформацію аеропорту.

«У зв’язку з оголошеним попереджувальним страйком в аеропорту Берлін-Бранденбург у середу, 25 січня 2023 року, неможливі пасажирські рейси…На день було заплановано близько 300 злетів і посадок з майже 35 тисячами пасажирів», - повідомило керівництво підприємства.

Пасажирів просять зв’язатися зі своїм перевізником, щоб отримати інформацію про перебронювання та альтернативні варіанти подорожі.

Кілька рейсів було перенаправлено до аеропортів Дрездена та Лейпцига/Галле. Частину рейсів перенесли на четвер.

Читайте також: В Англії та Уельсі страйкують працівники швидкої допомоги

Організатор страйку - профспілка ver.di. Вона закликала до участі в ньому близько 6000 співробітників - працівників аеропорту, служби авіаційної безпеки та наземного обслуговування. Профспілка хоче підвищення зарплати на 500 євро в місяць при терміні дії колективного договору в дванадцять місяців. Йдеться про доплати за роботу в нічний час та у відпустку. Роботодавець натомість вимагає значно більших термінів контракту, а працівникам компанії-аеропорту пропонуються неоподатковувані одноразові виплати до 2000 євро.

Наступні раунди переговорів відбудуться 30 січня і 8 лютого.

Фото з сайту rbb24.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-