Мурнієце: рф за п'ять років може наростити сили біля кордонів Латвії

Мурнієце: рф за п'ять років може наростити сили біля кордонів Латвії

Укрінформ
Латвія наразі не відчуває прямої військової загрози з боку росії біля своїх кордонів, проте в найближчі п'ять років рф може збільшити там військовий потенціал і сконцентрувати свої збройні сили.

Про це заявила у понеділок журналістам міністр оборони Інара Мурнієце, передає Укрінформ із посиланням на Delfi.

"Мир крихкий, ситуація може змінитися, і найближчі п'ять років - це час, на думку військових, за який росія могла б знову наростити свій військовий потенціал", - зазначається в публікації.

Читайте також: Латвія відправить в Україну Stinger і гелікоптери

Тому, за словами Мурнієце, Латвія має робити все можливе для зміцнення своєї обороноздатності, «щоб у критичний момент, якщо такий настане, Латвія була повністю готова до можливої військової агресії».

Мурнієце повідомила, що бюджет оборонної промисловості країни цього року складе 2,25% ВВП або 986,83 млн євро. 2024 року це вже будуть 2,4%, а також 2,5% 2025-го. Крім того, триває робота з впровадження комплексної системи державної оборони та служби державної оборони.

Читайте також: Латвія на знак солідарності з Естонією знижує рівень дипвідносин з рф

Як повідомлялося, минулого тижня Мурнієце відвідала з робочим візитом Україну, де зустрілася з міністром оборони Олексієм Резніковим. Вона також взяла участь у засіданні Контактної групи з оборони України в Рамштайні, де було ухвалено рішення щодо військової допомоги західних країн Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-